COVID-19 in Nandaime

Diemen helpt Nandaime
In Latijns-Amerika zijn al 30.000 doden gevallen als gevolg van het COVID-19 virus. In Nicaragua is de situatie onduidelijk, net als in Nandaime, waarmee VIVOS Diemen sinds 1986 een vriendschapsband onderhoudt. De regering publiceert geen cijfers, maar in ziekenhuizen gaan mensen dood aan het virus, en wordt als oorzaak longontsteking vermeld.

De economie is verlamd: bedrijven liggen stil, toeristen zijn weg en seizoenarbeiders zijn teruggekeerd uit Costa Rica. De prijzen zijn flink gestegen. Arme gezinnen kunnen zich niet beschermen tegen het virus: ze beschikken vaak niet over zeep, schoon drinkwater en mondkapjes.

VIVOS wil in Nandaime -op voorstel van onze vertegenwoordigster Cecilia Gonzalez- een project starten om zelf mondkapjes te gaan produceren. In de maand juni willen we er 5000 laten maken door lokale naaisters. De mondkapjes worden verkocht tegen kostprijs. Mensen met werk en inkomen betalen wat meer dan mensen zonder inkomen, zoals jongeren, kinderen en arme gezinnen. Met de opbrengst kan een nieuw serie mondkapjes worden gemaakt.

Voor het materiaal en salaris is 1500 Euro nodig. We doen een beroep op u om dit project te steunen. Geef gul voor de arme bevolking van Nandaime, die geen middelen heeft om zich te beschermen tegen het coronavirus.

U kunt uw donatie overmaken naar rekeningnummer NL37 INGB 0003 1306 11 ten name van VIVOS. Vergeet niet uw adres erbij te vermelden, zodat we u op de hoogte kunnen houden van het vervolg. Uw gift wordt verdubbeld door de gemeente Diemen.
Namens de mensen in Nandaime hartelijk dank voor uw steun!