De Diemense wethouder Steven Dijk overhandigt tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis in maart een symbolische cheque ter waarde van 60.000 gulden voor de straatstenenfabriek aan NOVIB-vertegenwoordiger Pierre Hupperts. De raadsleden doen mee aan een koffie ’smaak’ test.
Uit spaarzame berichten valt af te leiden dat de productie van straatstenen, ondanks hevige economische en politieke tegenslagen, nog steeds doorgaat in Nandaime.
Tijdens een Europese Stedenband Conferentie in Amsterdam legt VIVOS contact met leden van de Nicaragua Initiativgruppe uit het West-Duitse Neu Isenburg,. Zij onderhouden ook een vriendschapsband met Nandaime. De buitenlandcoördinator van de Vierde Regio (waarin Nandaime ligt), Fernando Fernandez, brengt hierna een kort bezoek aan Diemen.
In juni teisteren hevige overstromingen na regenval 5000 inwoners in Nandaime.
In het politiek zeer verdeelde Nicaragua organiseert de oppositie op 10 juli een grote demonstratie in Nandaime. Dit loopt uit op een flinke vechtpartij met de politie. De aanwezige pers brengt onze zusterstad enkele dagen in het wereldnieuws. De Amerikaanse ambassadeur in Nicaragua wordt uitgewezen. Vermoed wordt dat de demonstratie is georganiseerd door de CIA. 38 oppositieleiders worden gearresteerd. In Nederland starten de vakbonden FNV en CNV een campagne voor de gevangen genomen vakbondsleiders. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geeft toe dat het om een provocatie ging.
In augustus zijn er wederom zware overstromingen in Nandaime: één dode en 110 gewonden en grote materiële schade.
Op voorstel van VIVOS bezoekt kinderboekenschrijfster Gertie Evenhuis in september Nicaragua om inspiratie op te doen voor een nieuw boek.
Tijdens het Diemer Festijn start ‘VIVOS onder het motto “Salud! Op je gezondheid” de financiële campagne voor een nieuwe mobiele gezondheidspost in het ziekenhuis van Nandaime. Veel gezondheidswerkers, politie, brandweer en raadsleden doen mee aan de wedstrijd ‘Fietsen voor Nandaime’. VIVOS deelt 1600 folders uit en verkoopt T-shirts, die bedrukt zijn met het nieuwe logo. Tevens worden door leerlingen van de basisscholen kleurplaten ingeleverd voor een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek. De huis-aan-huis inzameling door 65 collectanten levert ruim 14.000 gulden op.
In Nicaragua raast in october de orkaan Joan (Juana) over Nicaragua en veroorzaakt enorme schade. Honderden gezinnen in Nandaime worden dakloos. VIVOS zamelt extra geld in voor noodhulp voor de getroffenen.
In november nemen vier leden van VIVOS deel aan een studieweekend in Duitsland. Hier wordt de uitzending van een internationale bouwploeg uit Neu Isenburg en Diemen naar Nandaime voorbereid.
De schrijfster Gertie Evenhuis vertelt tijdens ledenvergadering van december over haar reis naar Nicaragua en de moeilijke situatie waarin kinderen moeten leven.
In Nicaragua worden de laatste dertien van de in Nandaime gearresteerde oppositieleiders vrijgelaten.
Eind december telt VIVOS 26 leden.