In februari en maart nemen de VIVOS-leden Ben van den Camp en Peter Prins deel aan een Duits-Nederlandse bouwploeg die het voormalige gemeentehuis van Nandaime verbouwt tot jongerencentrum. Alle deelnemers logeren een maand bij een familie in Nandaime. Op voorstel van Peter Prins wordt het jongerencentrum naar Anne Frank vernoemd. Hij schildert ook het VIVOS logo naast de ingang. Het door VIVOS ingezamelde Gered Gereedschap en materiaal (knuppels, ballen en handschoenen) van honkbalclub TIW-Survivors wordt overhandigd aan burgemeester Alberto Larios. Ben van den Camp krijgt voor zijn inzet bij de renovatie en het tolken een eervolle sandinistische onderscheiding van de regering ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de Sandinistische revolutie.
In mei komen de Duitse leden van de bouwploeg voor een evaluatieweekend naar Diemen. Het verslag wordt gepresenteerd tijdens open avond in het Scoutinggebouw.
Voor de zomervakantie sturen leerlingen van de Petrusschool brieven en tekeningen naar basisschool Carlos Miranda Blanco in Nandaime.
De Nicaraguaanse president Daniel Ortega rijdt in september de door Diemen gefinancierde mobiele gezondheidspost, die uiteindelijk toch een ‘gewone’ ambulance is geworden, tijdens een feestelijke bijeenkomst het terrein van het ziekenhuis in Nandaime binnen.
VIVOS presenteert zich tijdens het Diemer Festijn met informatie, video en Derde Wereld producten.
In october start VIVOS een kleine financiële campagne voor reserveonderdelen voor de ambulance.
VIVOS discussieert met de raadscommissie over de betrokkenheid van de gemeente bij ontwikkelingssamenwerking. De gemeente wil geen officiële stedenband onderhouden met Nandaime. VIVOS mag het onderdeel Ontwikkelingssamenwerking van het collegeprogramma inhoud geven.
In november zijn ca. 45 mensen aanwezig tijdens de manifestatie ‘Gezond hier en daar’ op het gemeentehuis van Diemen. VIVOS presenteert een speciale Nieuwskrant over de gezondheidszorg in Nicaragua.
Op 31 december telt VIVOS 23 leden.