Na de verkiezingen in februari moeten de Nicaraguaanse Sandinisten de regeringsmacht, die zij sinds 1979 bezitten, overdragen aan de verenigde oppositie van 15 partijen, de UNO. Nandaime krijgt een nieuwe burgemeester, Envenor Murillo. In de gemeenteraad krijgt de UNO zes zetels en het FSLN vier zetels. Een van deze zetels wordt bezet door de voormalige burgemeester Alberto Larios Morales.
VIVOS-lid Peter Prins bezoekt Nicaragua tijdens de verkiezingen.
Een landelijke campagne om een opleidingsinstituut voor gemeenteambtenaren in Nicaragua te ondersteunen (‘Stuur een collega naar cursus’) levert 69.400 gulden op. In Diemen ondersteunt de gemeentesecretaris deze actie met een aanbevelingsbrief voor de ambtenaren op het gemeentehuis.
In maart presenteert VIVOS een videofilm over Nicaraguaanse vrouwen voor de Diemense Emancipatiecommissie tijdens de viering van Internationale Vrouwendag
VIVOS sluit de financiële campagne voor reserveonderdelen van de ambulance af. Er wordt 10.600 gulden overgemaakt naar Nandaime.
In mei vindt de langverwachte presentatie plaats van het kinderboek ‘Midden in de nacht van Managalpa’. Gertie Evenhuis leest voor aan leerlingen van Diemense basisscholen in een bomvolle raadzaal op het gemeentehuis.
VIVOS presenteert zich in juni met een informatiekraam tijdens Multicultureel Festival.
In juni zamelen zeventig collectanten onder het motto ‘Na de ambulance nu het ziekenhuis een kans’ huis-aan-huis 12.320 gulden in voor een nieuwe EHBO-post in het ziekenhuis van Nandaime. Ook daarna ontvangt VIVOS nog giften. Het totale bedrag wordt verdubbeld door de gemeente Diemen.
In october ontvangt VIVOS een grote delegatie. Acht vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit Nandaime ondergaan een afwisselend programma in Diemen, nadat zij eerst twee weken in Neu Isenburg ontvangen zijn.
Een maand later bezoekt VIVOS-lid Alfons Ruitenbeek met zijn echtgenote Nandaime.
In het najaar zamelt de Werkgroep Container diverse goederen voor Nandaime in.
Op 31 december telt VIVOS 22 leden.