In januari start de bouw van de nieuwe EHBO-post bij het ziekenhuis Rommel Carrasquilla in Nandaime.
Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van VIVOS treedt in maart de bekende Nicaraguaanse zanger Carlos Mejía Godoy en zijn muziekgroep Los de Palacagüina op voor 200 enthousiaste toehoorders in De Omval. Zij zingen ook het bekende lied El Nandaimeño van de Nicaraguaanse zanger Camilo Zapata.
In dezelfde maand stuurt VIVOS ook een grote hoeveelheid door de Diemer Apotheek geschonken antibiotica naar Nandaime.
Onder het motto ‘Vrouwen dragen de grootste last … doe er wat aan!’ start VIVOS in mei een nieuwe huis-aan-huiscollecte voor het Vrouwenhuis Nora Astorga in Nandaime. 60 collectanten halen ruim 9600 gulden op. Inclusief de giro-overschrijvingen en een benefiet-concert van het Hagunnan-jongerenkoor in de Petrusbanden kerk is de uiteindelijke opbrengst 16.049 gulden. Dit bedrag wordt zoals gebruikelijk verdubbeld door het gemeentebestuur van Diemen.
In de maand mei sterft in Nandaime ook het eerste slachtoffer van de cholera-epidemie, die een groot deel van Midden-Amerika teistert. 28 mensen uit Nandaime worden opgenomen in het ziekenhuis. De gemeente heeft de noodtoestand afgekondigd. Goed nieuws is dat de nieuwe EHBO-post in gebruik is genomen.
In juni geeft het Hagunnan jongerenkoor uit Diemen een benefietoptreden voor VIVOS. De opbrengst (1274 gulden) is bestemd voor het Vrouwenhuis Nora Astorga. VIVOS is ook weer aanwezig met een stand op het
Multicultureel Festival.
Ter gelegenheid van het Columbusjaar (1492-1992) wordt in augustus in het Westduitse stadje Dietzenbach een 7 meter breed en 18 meter hoog schilderij van de Nicaraguaanse kunstenaar Noel Calero onthuld. VIVOS-leden zijn daarbij aanwezig. Het schilderij verbeeldt de geschiedenis van Amerika in de afgelopen 500 jaar.
In september veroorzaakt een ‘maremoto’ (zeebeving) voor de westkust van Nicaragua een enorme vloedgolf die 116 doden, 153 vermisten en 800 vernielde woningen tot gevolg heeft. Ruim 16.500 mensen worden getroffen.
Tijdens het Diemer Festijn schildert de Nicaraguaanse kunstenares Claudia Rocha een paneel voor VIVOS, dat uiteindelijk een plaatsje krijgt op de tweede verdieping van De Omval.
In october beginnen acht leden van VIVOS met hun Spaanse les onder leiding van Carmen Garcia.
De schilderes Olga Maradiaga uit Leon maakt in november een tweede kunstwerk in Diemen. Met leerlingen van basisschool De Ark wordt een muurschildering gemaakt voor winkelcentrum Kruidenhof.
Op 31 december telt VIVOS 24 leden.