VIVOS sluit de financiële campagne voor de cursus ‘Salud Integral de la Mujer’ in januari af met een saldo van 5.350 gulden. De opbrengst wordt zoals gebruikelijk verdubbeld door de gemeente Diemen.
In februari wordt in Nandaime de ‘cafetin’ (het eethuisje) van het Vrouwenhuis Nora Astorga feestelijk geopend. Met financiële hulp van VIVOS kunnen sojamaaltijden verkocht worden. In dezelfde maand overleggen VIVOS en de Nicaragua-Initiativgruppe Neu-Isenburg over voortzetting van de steun aan Nandaime. In de gemeenteraad van Diemen moet bezuinigd worden, maar geen enkele partij wil bezuinigen op de subsidie aan VIVOS.
In april brengt Cecilia Gonzalez, medewerkster van het Vrouwenhuis in Nandaime, een bezoek aan Diemen en vertelt zij in een kringgesprek aan leerlingen van basisschool ’t Palet over haar leven en werk. Diezelfde maand brengt Presidente Chamorro van Nicaragua een officieel bezoek aan Nederland. VIVOS-bestuursleden Peter Prins en Martin Tokkie vertegenwoordigen de gemeente Diemen en VIVOS tijdens het diner op het stadhuis in Utrecht en spreken zelfs een paar minuten met de president.
Basisschool ’t Palet zamelt in mei hulpgoederen in voor Nandaime tijdens een projectweek over Nicaragua
Onder het motto ‘Water en Stroom, voor ons gewoon, voor hen een droom?’ start VIVOS tijdens het Multicultureel Festival in juni een huis-aan-huiscollecte voor schoon drinkwater en electriciteit in enkele arme wijken van Nandaime.
Na goedkeuring door de gemeente Diemen treedt banenpoolmedewerker Pablo Eppelin Ugarte in juli in dienst van VIVOS. Hij ondersteunt de leden en het bestuur bij de diverse activiteiten van de vereniging.
Na de zomer exposeert VIVOS in het gemeentehuis van Diemen 16 schilderijen van panorama’s van Nicaraguaanse steden die gemaakt zijn door de uit Masaya afkomstige kunstenaar Noel Calero. Ook van Nandaime hangt er een panorama.
Ondanks een hevige storm blijft de VIVOS-presentatie op het Diemer Festijn overeind.
Het Gemeentelijke Energiebedrijf Amsterdam draagt in october 2500 gulden bij voor de actie ‘Water en Stroom, voor ons gewoon, voor hen een droom? In Nandaime overhandigt Karin Reynders een door VIVOS geschonken rolstoel aan de enige krantenverkoper Pedro.
Op voorstel van Albert van Kempen start VIVOS een Kerstactie voor de bibliotheek ‘Ricardo Morales Aviles’ van Nandaime.
Op 31 december telt VIVOS 27 leden.