In januari besluit het Diemense College van Burgemeester en Wethouders het vuilnisbeltproject in Nandaime te gaan steunen.
Een maand later starten in Nandaime diverse door VIVOS gesteunde milieuprojecten onder begeleiding van Peace Corps medewerker Calvin Kiehn.
In februari vindt ook de presentatie plaats van de videofilm ‘Het mes snijdt aan twee kanten’ over milieuprojecten in Nicaragua in aanwezigheid van wethouder Rob ’t Hart van Diemen en VIVOS-voorzitter Peter Prins, die beiden in de documentaire worden geïnterviewd. VIVOS overlegt in Neu-Isenburg met leden van de Nicaragua Initiativgruppe Neu-Isenburg over de projecten in Nandaime
In juni presenteert VIVOS zich in het winkelcentrum tijdens de actie ‘Koop Groen Natuurlijk Doen!’. Op het Diemense Pleinenfeest bouwt VIVOS een Nicaraguaans dorpsplein met huisje inclusief schommelstoel, hangmat, tafel en bankjes. Alleen de varkens en kippen ontbreken.
In juni en juli schildert de Nicaraguaanse kunstenares Conny Gomez met jongeren een wandschildering in Jongerencentrum Number One. De reacties van de jongeren zijn zo enthousiast dat er overleg gestart wordt over deelname aan een jongerenreis naar Nicaragua.
Op het Diemer Festijn in september is VIVOS present met informatie over de projecten in Nandaime en kunstvoorwerpen uit Nicaragua.
VIVOS-medewerker Calvin Kiehn doet in october verslag van de door hem uitgevoerde milieuprojecten op de basisscholen Monseñor Velez en Carmela Noguera in Nandaime.
Oud PvdA-gemeenteraadslid en beleidsmedewerker van de Amsterdamse Milieudienst Nic Frederiks doet op de ledenvergadering van november verslag van zijn reis naar Nicaragua. Thea de Bruin geeft een diapresentatie over haar in 1996 gehouden reis naar Nandaime voor 52 dames van de Diemense afdeling van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen. VIVOS-bestuurslid Peter Prins en -medewerker Pablo Eppelin brengen een bezoek aan diverse milieuprojecten in Nandaime.
Op 31 december telt VIVOS 21 leden.