VIVOS opent in april een website: www.vivos.nl
Twee VIVOS-leden bezoeken in mei Nandaime en schenken 500 dollar aan het Vrouwenhuis voor een Internet-aansluiting.
Van het schilderij van Nandaime, dat Noel Calero in 1994 gemaakt heeft, laat VIVOS een affiche en ansichtkaarten drukken. Dit gebeurt in samenwerking met de Nicaragua Initiativgruppe Neu Isenburg.
In september presenteert VIVOS zich weer op het Diemer Festijn.
Een Nicaraguaan die jarenlang in Nederland heeft gewoond, Roberto Escobar, wordt de nieuwe vertegenwoordiger van VIVOS in Nicaragua. Hij reist regelmatig naar Nandaime en doet verslag van zijn bezoeken aan de projecten.
Voor het Vuilnisproject in Nandaime start VIVOS een nieuwe inzameling. In het winkelcentrum Diemerplein wordt op 21 october op één dag 736 gulden opgehaald.
Bij de in november gehouden gemeenteraadsverkiezingen in Nicaragua verliezen de Sandinisten hun meerderheid in de raad van Nandaime. De nieuwe burgemeester is afkomstig uit de Liberale Partij en heet Said Zavala.
In december verblijft VIVOS-lid Peter Prins in Nandaime en bezoekt daar de projecten. Hij maakt ook kennis met de pas gekozen burgemeester Said Zavala. De Mitch-projecten zijn in uitvoering of gereed. Het project van de vuilnisbelt blijkt grote vertraging op te lopen. Er is weliswaar een nieuwe tractor en aanhangwagen aangeschaft en de vuilnis wordt ook weer opgehaald. Maar het terrein waar de nieuwe vuilnisbelt is ingericht, levert problemen op voor een landeigenaar. Deze geeft geen toestemming om de vuilnisauto’s over zijn terrein te laten rijden. Na een positieve uitspraak door de rechter voor het gemeentebestuur geeft de eigenaar zich nog niet gewonnen. Voorlopig blijkt de vuilnis nog steeds in de droge rivierbedding gestort te worden. Uiteindelijk besluit de nieuwe burgemeester een nieuwe weg aan te leggen.