De in december 2005 gestarte actie voor reparatie van de muur van het ziekenhuis in Nandaime brengt tot en met januari ruim 4000 Euro op. Door snel handelen wordt dit mini-project in het voorjaar van 2006 gerealiseerd.

In het weekend van 18 februari staat VIVOS voor het eerst op de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdamse RAI. Organisator van de beurs is het Diemense bedrijf Holcus van Theo Jorna, oud-voorzitter van VIVOS. Voor de gelegenheid maakt VIVOS een speciale folder over fietsen en wandelen in Nicaragua, waarvan 1000 exemplaren worden uitgedeeld onder de 12.000 bezoekers van de beurs.

In april wordt tijdens de ledenvergadering geconstateerd dat VIVOS steeds meer donaties met steeds minder leden en vrijwilligers ontvangt.

In mei ontvangt VIVOS een brief van burgemeester José Augustin Chavez van Nandaime. De brief is bestemd voor het gemeentebestuur van Diemen en verzoekt om het verstevigen van de band met Diemen. VIVOS vertaalt de brief en stuurt hem door.

In juni wordt het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders geïnstalleerd. In het programakkoord wordt een mooie passage besteed aan het werk van VIVOS, en wordt aangekondigd dat het bedrag voor ontwikkelingssamenwerking wordt verhoogd naar 2 Euro per inwoner.

Op 1 juli is het feestdag in Diemen-Zuid. VIVOS presenteert op haar kraam een nieuwe verjaardagskalender en een banner over het woningbouwproject in de wijk Chorizo in Nandaime.

Op het Diemer Festijn, dat in het teken staat van de schilder Rembrandt, die 400 jaar geleden in Diemen schilderde, presenteert VIVOS een schilderij van de Nicaraguaanse schilderes Soraya Moncada Abel. Zij heeft Rembrandt afgebeeld, die het nieuwe gemeentehuis van Diemen schildert.
Het schilderj wordt aangekocht door de gemeenteen hangt nu i het gemeentehuis.

VIVOS krijgt van de KPA-commissie bij het LBSNN goedkeuring voor het bouwen van een nieuwe EHBO-post bij het ziekenhuis in Nandaime.

Op 14 november wordt Nandaime getroffen door een vuurwerkramp. Twaalf jongeren in de leeftijd van 14 tot 22 jaar vinden de dood bij een ontploffing in een illegale vuurwerkfabriek, waar ze werkzaam waren. Drie jongeren worden naar een brandwondenhospitaal in Boston (VS) gebracht. Uit medeleven met de nabestaanden plaatst VIVOS een rouwadvertentie in de Diemer Courant.