Het jaar 2007 staat in het teken van het 20-jarig bestaan van VIVOS en de bouw van de nieuwe EHBO-post in Nandaime. VIVOS neemt ook een nieuwe website in gebruik. Vanaf april hebben we een eigen pagina op de kabelkrant van RTV Diemen.

Het 20-jarig bestaan vindt een hoogtepunt in de maand juni. Twee gasten uit Nicaragua bezoeken VIVOS en Diemen. Schilderes Soraya Moncada Abal maakt een muurschildering aan de tijdelijke lokalen van basisschool De Nieuwe Kring in Diemen-Zuid. Ze maakt daarna, op verzoek van de gemeente, een muurschildering op twee toegangsdeuren van buurtcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Op 16 juni onthult wethouder Ruud Grondel dit kunstwerk. De dansgroep Nicarao geeft een workshop Nicaraguaans dansen.

Het hele jaar wordt er geld ingezameld voor de nieuw te bouwen EHBO-post. Tot en met december wordt 11.300 Euro ingezameld. De gemeente en de minister verdubbelen dit bedrag, zodat de kosten zijn gedekt. VIVOS kan al in juni opdracht geven tot de bouw. In die maand komt ook Eleonor Cabistan, de vice-directrice van het ziekenhuis van Nandaime, op werkbezoek. Zij wordt o.a ontvangen door het Gezondheidscentrum Diemen-Noord, door de GGD Hollands Noorden, en bezoekt het Brandwondencentrum in Beverwijk (in verband met de vuurwerkramp).

De in Diemen gevestigde Stichting Kinderwensen schenkt VIVOS 15.000 Euro voor projecten in Nandaime, die exclusief kinderen ten goede komen.

In oktober vertrekt een delegatie van de Stichting Herstelling Den Helder, een werkproject voor kansloze jongeren, voor drie weken naar Nandaime. Drie jongeren werken, onder ervaren leiding van een werkmeester metselen, mee aan de bouw van de EHBO-post. In december wordt de EHBO-post opgeleverd. Er is ook meerwerk verricht: er is een speelplaats bij de wachtkamer aangelegd, er is een 20 meter lange muurschildering aangebracht op de gevelmuur, en er zijn dringend benodigde medische instrumenten aangeschaft. Schilderes Soraya Moncada Abal heeft ook de receptie en de zaal voor de kinderen van vrolijke muurschilderingen voorzien.

Het jaar wordt besloten met een artikel over 20 jaar VIVOS in het tijdschrift van de Historische Kring Diemen. De KPA-commissie bij het LBSNN keurt een nieuwe aanvraag voor het project ‘Alle kinderen naar school’ en de oprichting van de Escuela Taller Nandaime voor maximaal 80.000 Euro goed. Alle donateurs ontvangen aan het eind van het jaar een bedankbrief met een presentje: een balsahouten vogeltje uit Nicaragua.