Op de eerste ledenvergadering stemt VIVOS in met het nieuwe project ‘Ook Nandaime naar school’ en de oprichting van de Escuela Taller Nandaime. In  de loop van het jaar wordt in Diemen een folder verspreid en verschijnen advertenties in Diemer Nieuws over de voortgang. VIVOS kan in 2008 drie nieuwe leden inschrijven: Jeroen Teune, Marga Ruitenbeek en Imara Bonilla. Imara is met 10 jaar het jongste lid van VIVOS.

Op 12 maart is VIVOS met wethouder Gondel aanwezig bij een bijeenkomst van Minister Koenders met alle organisaties die een stedenband onderhouden met Nicaragua. Hij noemt het model van de stedenbanden, zoals dat in de afgelopen 25 jaar is ontwikkeld, een effectief middel voor lokale ontwikkelingssamenwerking.

Op 13 maart wordt in Nandaime de nieuwe EHBO-post feestelijk geopend door de minister van Gezondheid. VIVOS ontvangt bedankbrieven van personeel en oud-medewerkers.

In mei brengen onze vertegenwoordigster in Nandaime, Cecilia Gonzalez Guiterrez, en de directeur van de Escuela Taller, Roger Bustillo, een werkbezoek aan Diemen. Ze gaan o.a. naar basisschool de Nieuwe Kring en Diemer Nieuws interviewt ze.

In juli wordt een financiële bijdrage van 3.500 Euro van het Wereld Wiskundefonds omgezet in een concrete donatie van wiskundeboeken en -materialen voor alle (ruim 70) scholen in Nandaime.

Tijdens het Diemer Festijn doneert het Diemense bedrijf Fimaco een kolfapparaat en een verstuiver aan VIVOS voor het ziekenhuis in Nandaime. Het thema van de Gemeentedag is ‘Diemen in 2040’. VIVOS maakt een doorkijkje naar ‘Nandaime in 2040’. VIVOS is ook weer present op het Loswalfestival en tijdens de Fiets en Wandelbeurs in de RAI.

In october vindt op het Cinekidfestival de premiere plaats van de in opdracht van VIVOS door Stef Biemans gemaakte film ‘Ook Nandaime naar school’.

In de loop van het jaar hebben Roger Bustillo en de deelnemers van de Escuela Taller hun eigen werkplaats en een bibliotheeklokaal op de basisschool Ruben Darío gebouwd, en een speelplaats in de wijk Javier Guerra aangelegd. Na een brief van Roger, waarin hij schrijft dat sommige jongeren zonder ontbijt of eten naar het werk komen, geeft VIVOS toestemming om een maaltijd te laten klaarmaken door de jongeren zelf. Naast een afdeling metselen, metaalbewerking en houtbewerking, is er nu ook een afdeling horeca binnen het voorschakeltraject van de Escuela Taller.

In december zegt het Meerlandenfonds VIVOS een bijdrage van 1000 Euro toe voor het maken van een tweede film over afval en recycling in Nandaime.