Op 10 januari vertoont de VPRO de film ‘Netjes en schoon in Nandaime’ in het programma Villa Achterwerk. De film is een van de ‘Brieven uit Nicaragua’ die cineast Stef Biemans in opdracht van VIVOS heeft gemaakt. Het jongste VIVOS-lid, Imara Bonilla, verzorgt de intro voor de film, die ook wordt vertoond door RTV Diemen en geplaatst op onze website.

Aqua for All bevestigt de toekenning van een bijdrage van 12.500 Euro voor het aanleggen van 400 voorzieningen in Nandaime voor het opvangen en filteren van vuil was- en badwater op eigen erf. Ze worden aangelegd door deelnemers van de Escuela Taller. Deze maken en plaatsen ook 70 afvalbakken in de straten van Nandaime. Dit project is gefinancierd door het Meerlandenfonds.

Op 27 en 28 februari presenteert VIVOS op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI een geactualiseerde versie van de folder ‘Fietsen en wandelen in Nicaragua’. Zoals bekend wordt deze beurs georganiseerd door oud VIVOS-voorzitter Theo Jorna en zijn bedrijf Holcus Buiten. Voor een duidelijke presentatie op beurzen en markten laat VIVOS een aantal panelen over de Millenniumdoelstellingen vervaardigen.

Op het Loswalfestival in juni schrijft VIVOS een prijsvraag uit voor een pakkende kop boven de folder die huis aan huis bezorgd gaat worden voor het grijs waterproject. De winnende leuze is: ‘Help de was uit de put!’

In juli en augustus bezoekt VIVOS-voorzitter Peter Prins Nandaime. De Escuela Taller is nog steeds volop in bedrijf. De deelnemers gaan één dag per week naar de Polytechnische School in Jinotepe voor het volgen van extra cursussen metselen, lassen en bouwtekenen, waarna ze een diploma ontvangen. De scholen zijn blij met hun nieuwe toiletten.

Op 23 oktober doet VIVOS mee aan de door de Stichting Welzijn Diemen georganiseerde Vrijwilligersmarkt in het winkelcentrum.

Accountant BDO heeft de facturen voor het eerste deel van het KPA-project ‘Ook Nandaime naar school’ van een goedkeurende verklaring voorzien. Het LBSNN maakt een eerste betaling over en biedt aan voor de nog niet bestede subsidiegelden een aanvullende aanvraag in te dienen.

Op 13 november ontvangt VIVOS-lid Ricardo Garca Triviño de Vrijwilligersonderscheiding van de Diemense gemeenteraad voor zijn Spaanse lessen op basisschool De Duif en zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor VIVOS en Nandaime.