Crandall Muroa leidt schilderes Soraya Moncada Abel rond in de fabriek waar de Temperas Cantilan acrylverf wordt geproduceerd

Tijdens de kramenmarkt van het Diemer Festijn, op zaterdag 7 september, schilderden drie kunstenaars bij de stand van VIVOS met Nicaraguaanse acrylverf. Deze verf, met de merknaam Temperas Cantilan, wordt in de hoofdstad Managua geproduceerd door Crandall Muroa, een zeer gedreven en idealistische ondernemer.

Op de vraag van VIVOS-voorzitter Peter Prins (die de fabriek bezocht), of hij ook afzetmogelijkheden ziet in Nederland en Europa, bood hij spontaan twee dozen met verf aan om uit te proberen. Pas als kunstenaars in Nederland positieve ervaringen met de verf opdoen, zou het mogelijk tot export kunnen komen.

Links Lisa Peperkamp oefent met Temperas Cantilan acrylvverf

De Nicaraguaanse kunstenares Soraya Moncada Abel, die in Diemen verblijft, schildert al jaren met de Temperas Cantilan-verf, waarmee ze heel goede ervaringen heeft. Zij schildert een eigen ontwerp bij de VIVOS-kraam. Diemenaren Lisa Peperkamp en Steven Dijk, beiden verdienstelijke amateurschilders, zullen ook een eigen ontwerp maken met de Nicaraguaanse acrylverf.

Steven Dijk schildert ook met Temperas Cantilanverf uit Nicaragua

Bij de kraam hing een intekenlijst voor de veiling die tussen 3 en 4 uur ’s middags gehouden werd. Gegadigden konden een prijs voor het schilderij van hun keuze opschrijven.Het door Soraya Moncada Abel gemaakte schilderijwerd aangekocht door Jeroen van Unen uit Diemen. Op de andere schilderijen kan nog een bod worden gedaan.

Jeroen van Unen en zijn nieuwe schilderij samen met VIVOS-lid Elsje Kaptijn op de foto

De schilders roemden na afloop de Nicaraguaanse acrylverf. De felle kleuren dekken goed, zijn goed te mengen en de verf droogt snel. VIVOS verkocht drie starterssetjes verf.

Tenslotte bedankt VIVOS alle schilders voor hun vrijwillige inzet bij onze kraam op het Diemer Festijn!