Sinds 2006 verschijnt het tijdschrift ANDAR in Nandaime. Het wordt uitgegeven door het Centro Comunitario Oscar Arnulfo Romero en verhaalt over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Nandaime.
Zo wordt er geschreven over de herkomst van namen van scholen, over traditionele dansen, over baseball, over het eerste taxibedrijf, over de alleroudste inwoners, over de monumentale gebouwen van de stad. Voor het eerst wordt er aandacht besteed aan veelal verwaarloosde onderwerpen, gebeurtenissen en personen die het leven van Nandaime hebben gemaakt tot wat het nu is. In de bijlagen een aantal voorbeelden van voorpagina’s van ANDAR. Sommige nummers van ANDAR zijn ook digitaal terug te vinden. U kunt nummer 8 via Google opzoeken met Revista Andar no. 8.

Een belangrijke studie over het cultureel erfgoed is via Google terug te vinden op slideshare: Valoración del Patrimonio cultural del Municipio de Nandaime. Het geeft ook een korte samenvatting van de geschiedenis van Nandaime en omgeving. Helaas kunnen we de studie niet uploaden omdat het bestand te groot is.

Meer informatie over Nandaime is te vinden op de website van het Centro Comunitario.