De moeders van Chipopa

Met dank aan een eerder project van VIVOS is in La Chipopa, een buitenwijk van Nandaime, een peuterspeelzaal gerealiseerd. Deze peuterspeelzaal is grote verbetering en wordt momenteel volop gebruikt ook buiten de schooluren om. Op het terrein rondom de peuterspeelzaal zijn de moeders van de peuters een moestuin begonnen. Er worden hier niet alleen lokale groentes gekweekt maar ook worden oude materialen gerecycled! Van oude PET-flessen worden bijvoorbeeld bloempotten gemaakt, maar ook oude spijkerbroeken blijken nuttig te zijn voor in de moestuin.

De moeders, maar ook de buurtbewoners, willen het inmiddels multifunctionele gebouw ook als plek gebruiken voor cursussen en bijeenkomsten. Echter door het gebrek aan elektriciteit, kunnen de bijeenkomsten alleen overdag georganiseerd worden. Aangezien de duurzaamheid en de zelfstandigheid van dit project erg past bij VIVOS, is eind 2014 besloten om de aanleg van elektriciteit te financieren. Ook wordt er nagedacht over het aankopen van lesmaterialen om de workshops en cursussen te stimuleren. De kosten zullen ongeveer €1400,- bedragen.

Om dit project te kunnen financieren heeft VIVOS een pubquiz en een Bingo georganiseerd. Beiden waren een groot succes en samen met de opbrengsten van beurzen en markten heeft VIVOS dit bedrag kunnen ophalen

Begin 2015 is de elektriciteit aangelegd en functioneert goed. Ook is er een afdak gebouwd van 5×5 meter. Hieronder kan gewerkt worden als er in de peuterspeelzaal geen ruimte is. Ook zijn er 3 naaimachines, lesmateriaal, stoffen en andere cursusbenodigdheden aangeschaft. De moeders, buurtbewoners en cursisten richten zich op het maken van kleding, tassen, tafelkleedjes e.d. voor verkoop in de feestweek van Semana Santa (Pasen).