Voedselbank Nandaime
De Diemense Vereniging Initiatief voor Ontwikkelingssamen- werking Diemen (VIVOS) is een inzamelingsactie gestart voor de Voedselbank in het Nicaraguaanse stadje Nandaime, waarmee VIVOS sinds 1986 een vriendschaps- band onderhoudt en projecten steunt.

Het Coronavirus heeft ook in Nicaragua geleid tot sluiting van textielfabrieken, hotels en restaurants. Werknemers zitten werkloos en zonder inkomen thuis. Uitkeringen bestaan niet in dit op een na armste land van Latijns-Amerika. Met als gevolg dat in veel gezinnen honger wordt geleden. De Voedselbank is een initiatief van de Santa Ana Parochie in Nandaime, waar vrijwilligers voedsel- pakketten maken voor arme gezinnen met weinig inkomen.

Met uw steun wordt het mogelijk om het project uit te breiden tot 512 gezinnen, samen zo’n 1700 mensen, waarvan 700 kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. De begunstigde huishoudens bestaan uit 127 families zonder werk, 174 alleenstaande ouders, 68 grootouders die kleinkinderen onderhouden, en 142 alleenstaande en zieke senioren.Zij ontvangen eens per twee weken een voedselpakket met basisingrediënten zoals rijst, bonen, kip, olie, zout, suiker, pasta, eieren, haver, koffie en melk. Een voedselpakket kost ca 13 Euro. Dat is gemiddeld minder dan 1 Euro per dag per huishouden.

Met deze nieuwe inzamelingsactie kan VIVOS het aantal gezinnen dat een voedselpakket ontvangt, uitbreiden. Des te meer geld binnenkomt, des te meer mensen kunnen worden gevoed.

U kunt een gift storten op rekeningnummer NL37 INGB 0003 1306 11 ten name van VIVOS. Of gebruik de doneerknop in deze nieuwbrief. Uw donatie wordt verdubbeld door de gemeente Diemen. Uw euro is dus 2 euro waard!